Gevaren

Gevaren openbare WiFI.

Het internet is gewoon een ding dat je heel eerg kan missen tijdens je vakantie. Je wilt je bundel niet belasten, dus ga je op zoek naar een internet plaats met een openbare WiFi.

Andere kunnen, zonder dat jij dat door hebt met je meekijken. Ze kunnen zelfs wachtwoorden die jij gebruikt zien, als je niet goed op let. Om dit te voorkomen heb ik hier een lijst met tips onder elkaar gezet.

Dat is heel tof, maar dat kan ook heel gevaarlijk zijn. Zeker als je geen voorbereidingen neemt. Ik heb hier een aantal tips voor jouw op een rij gezet, voor als je van openbare wifi gebruik wilt maken.

In korte stappen:

  1. Zorg ervoor dat al je applicaties zijn afgesloten op je telefoon.
  2. Na het aanmelden,  moet je gelijk een beveiligde verbinding opzetten. Dit doe je door een VPN verbinding te maken. Bijvoorbeeld met NordVPN.
  3. Daarna kies je het land waarmee je verbinding wilt maken.
  4. Daarna kan je alles openen, wat je wilt openen.
  5. Als je weggaat, dan kan je de vpn weer uitzetten!

Veel plezier.

Alternatief: Gebruik de hotspot van je andere telefoon die wel een grotere bundel heeft. Let wel op, dat updates de bundel snel kunnen opmaken. Lees deze tips, als je wilt weten hoe je zuinig met internet data om wilt gaan.

Hier zijn de stappen met screenshots. Voor android en iPhone zijn de instellingen net iets anders, maar de stappen zijn wel hetzelfde. Hier volgen eerst de stappen van de iPhone en daarna volgt de uitleg van een android toestel. Uiteraard kan je deze stappen ook op een tablet uitvoeren. (Nordvpn laat je met verschillende apparaten