Deel jij tijdens jouw vakantie jouw Internetverbinding!

Zou je liever een ander apparaat gebruiken om je internet te delen?

 

Ons kind wil gewoon graag zijn eigen apparaat met internet hebben, maar het geven van mijn telefoon vind ik vaak leuk voor een korte periode. Je herkent dit vast wel.

We begonnen eerst met het delen van de Hotspot op de telefoon, dat werkte voor een langere tijd, maar tijdens een reis door Amerika of Canada is dit toch minder leuk.

 

Iphone instellen als hotspot.

Voor degene die dit nog niet weten en dit graag willen uitproberen. Je kan met je telefoon je mobiele internet delen door bij de iPhone naar “Instellingen” -> “Persoonlijke hotspot” te gaan.

Op het moment dat je deze aan zet, dan kunnen andere apparaten via jouw telefoon internetten. Het wachtwoord staat op deze pagina van je telefoon en de naam van je telefoon wordt voor andere zichtbaar, zodat je met jouw Laptop of tablet verbinding kan maken met je Mobiele hotspot.

 

Android instellen als hotspot.

Open de “Instellingen” app en druk op “Draadloos en netwerken” -> Selecteer “Persoonlijke hotspot” -> Vul hier jouw wachtwoord in.

Natuurlijk moet je de hotspot wel activeren, die doe je door de persoonlijke hotspot aan te klikken of te schuiven.  De naam van het apparaat is zichtbaar voor de andere apparaten en je internetverbinding kan gedeeld worden.

 

Alternatief voor persoonlijke hotspot.

Het stroomverbruik op een mobiele telefoon kan best hinderlijk zij. Ook de melding bovenin in je scherm blokkeert toch wat functies in je telefoon, dus voor langere afstanden is een alternatief wenselijk.

Daarom heb ik voor de Huawei-e5577cs-321 gekozen en deze al veelvuldig gebruikt tijdens verschillende reizen. De meeste apparaten maken direct verbinding, ik heb alleen een oud tablet dat hier niet zo goed werkt! Maar de meeste apparaten werken perfect met een mobiele WiFi (MiFi).

 

Mobiele WiFi

Het delen van je internetverbinding kan je op verschillende manieren doen. Je kan op je eigen telefoon jouw hotspot aanzetten en deze delen met je gezin. Dat werkt natuurlijk, maar het zorgt er ook voor dat jouw batterij 2 of 3 keer zo snel leg gaat. Dat is tijdens een reis niet altijd wenselijk.

Wat is het alternatief?

MiFi (mobiele Wifi) kan voor jou de oplossing zijn, als je graag en powerbank bij je wilt hebben en jouw internet deelt met meerdere apparaten, zoals je laptop, iPad en telefoon. Sommige MiFi apparaten kunnen zelfs als versterker van het WiFi signaal ingesteld worden. De Huawei-e5577cs-321 heeft die mogelijkheid en deze kan je onder andere hier bij BOL of Amazon vinden. De link die ik met je deel is een affiliate link en hiermee krijg ik een kleine vergoeding als jij dit product koopt. Ik prijs alleen dingen aan, die ik zelf gebruik en handig vind.