Kinderen en Internet

Mijn zoon heeft de IPhone vaker in de hand dan mijn vrouw. Althans daar lijkt het soms op. Hij weet als 3 jarige erg goed, hoe hij de spelletjes, puzzeltjes en NPO start en Youtube moet gebruiken. Probeer niet tussendoor te appen, wat die schuift hij allemaal weg.

 

Foto's kijken

Hij vind het ook heerlijk om foto's te kijken, dus mocht je een foto appen, dan kan het zijn dat hij je iets onduidelijks terugstuurt. Hij heeft dan wel van de foto genoten.

 

Tijdens de vakantie

Heb jij ook dat jouw kind alles op de telefoon wilt kijken, Bij ons wel, omdat hij weet, hoe hij de telefoon kan gebruiken.Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Op sommige momenten is de telefoon met internet een goede afleiding en kan je hem heerlijk laten kijken.

 

Meekijken

Helaas moet je wel meekijken om te zorgen, dat hij geen rare dingen kijkt. De kinderyoutube werkte niet en youtube is niet altijd even goed beschermd. Toch blijft de afleiding, zeker tijdens langere reizen wenselijk.

 

Goede internetverbinding noodzakelijk

Op reis is dan een goede internetverbinding nodig. In Nederland hebben wij een goed internet abbonement. Zodra wij buiten Europa op vakantie zijn, dan huren wij een MiFi of een simkaart, zodat wij tijdens de reizen onbezorgd kunnen genieten.

 

Verbruik tijdens roadtrip

Per dag gebruikte mijn zoon met het bekijken van Youtube zo'n 500MB per dag. Wij hadden 20 GB tot onze beschikking, maar deze is nooit opgemaakt. Ik zou de volgende keer weer voor de SkyRoam MiFi gaan, omdat deze alle telefoons en tablets toegang geeft.

 

Extra tip

Daarnaast zou ik een kleine databundel voor een telefoon aanraden, voor als je even moet splitsen en elkaar wil whatsappen buiten Europa..

 

Laat je kind niet alleen met je iPhone

Er zijn momenten dat we hem het idee geven dat hij even alleen laten met iPhone is. Door op een afstandje mee te kijken en te luisteren, kun je aardig inschatten wat hij kijkt.HiermeeĀ  geven we hem het gevoel van vrijheid en wij zijn dan echt aan het opletten. We vertellen onze zoon ook regelmatig, waarom we sommige flmpjes blokkeren. Hiermee heeft hij geleerd welke filmpjes hij wilt blokkeren. Dat kost geduld en doorzettingsvermogen, maar dat lukt nu best aardig.

 

Verkeerde filmpjes

Helaas zijn sommige kinderdeuntjes niet zo vriendelijk als ze lijken. Deze proberen wij te blokken en uit de geschiedenis te halen. Helaas is dit niet altijd even makkelijk. Maar het is zeker de moeite waard om dit te doen.

 

[convertkit form=770642]
[convertkit form=770642]