Waar is de ontvangst goed?

Gekochte prepaid bundel

Hoewel de databundels erbij verschillende providers worden aangeboden, heb ik helaas nog niet overal internet in de US, zoals ik zou verwachten bij 12 GB data simkaart.

Tijdens onze rondreis heb ik gemerkt dat het ontvangst van de 2 grootste providers AT&T en T-Mobile hun gebied beperkt hebben tot de grote steden in het noord westen van Amerika.

Slecht 3G ontvangst

Op sommige snelwegen in Washington, Montana, Wyoming, Idaho en Oregon heb je soms alleen slecht ontvangst. Hiermee kan je wel wat nieuwberichten lezen, maar je kan er niet mee werken of youtube filmpjes mee kijken. Dat was wel een beetje de insteek.

De E staat bij mij voor extra langzaam. Helaas hadden wij op er veel plekken geen service en dat verbaasde mij, omdat ik vooraf toch de dekking had bekeken volgens de provider. Ik vermoed dat er wel meer ontvangst is, maar dat je bij een andere provider niet van alle internet gebruik mag maken. Op sommige plekken zal er 4G geweest zijn, maar liet de provider mij daar niet toe.

Wat doe je bij een slechte service?

Voorbereid zijn op de slechte service. Deze 5 tips wil ik je meegeven:

  • Download vooraf de kaarten, als je Google Maps gebruikt. Hoe je dat doet lees je hier
  • Zet wat filmpjes offline op je tablet en zorg ervoor dat de filmpjes werken.
  • Plaats verschillende e-Books op je telefoon of tablet
  • Zorg ervoor dat je vooraf van belangrijke documenten een screenshot op je telefoon of tablet hebt staan. Offline, dus niet in de icloud, google-drive.
  • Gebruik maken van WiFi en dan een VPN verbinding opzetten met NordVPN

3 Algemene tips

  • – Gebruik een password database voor je wachtwoorden! Dan hoef je niet al je wachtwoorden te onhouden. Bijvoorbeeld LastPass. Hiermee kan je je wachtwoorden delen op je telefoon, tablet en pc.Voor nog geen 2 dollar per maand heb je een gemak van het invullen van alle wachtwoorden en je hoeft niet meer voor elke site hetzelfde wachtwoord te gebruken. Extra uitleg vind je hier.
  • Zorg voor een goede powerbank in je vakantie. Zeker met kinderen heb je deze nodig
  • Gebruik de Tripmate om een WiFi signaal te versterken in een hotel of AirBnB.
  • Zet een 2de sim kaart actief met een esim. Ik heb airalo gebruikt tijdens mijn vakanties en ik ben er erg tevreden over.